poster

Flest väljer konferens i Stockholm

Fick till uppdrag att utföra en undersökning bland ett tiotal företag var de helst håller konferens. Själva uppdraget i sig beställdes av ett investföretag som funderade på var i detta avlånga land som de skulle öppna upp en vinstgivande konferensanläggning. Jag hade kunnat berätta för dem med en gång var min undersökning skulle peka, men uppdraget intresserade mig ändå att försöka se om jag kunde ha fel. Det hade jag inte. De flesta, det vill säga 83 procent av de företagsanställda som svarade på min enkät svarade att en konferens i Stockholm var den bästa tänkbara platsen. Det är inte förvånande att man väljer just Stockholm för konferens med tanke på att det är vår största stad och att kommunikationen mellan Stockholm och resten av landet är så tät som den är, att det finns flertalet anläggningar som erbjuder konferens i Stockholm gör det naturligtvis inte sämre. Jag lämnade in den sammanställda undersökningen jag fått i uppdrag att göra och kände att det nästan var dumt att inte själv agera i saken.

Efter några telefonsamtal med andra investerare fick jag snart napp och gick själv in i ett projekt för att utveckla fler och spännande möjligheter för annorlunda och nytänkande idéer för konferens i Stockholm. Vi har öppnat upp en större och en mindre anläggning i huvudstaden för tema konferens i Stockholm där deltagarna inte endast får tillgång till boende och konferenslokaler men även kan skräddarsy sin konferens med teamwork, konflikthantering, utbildning samt få lära känna staden på ett mer historiskt sätt. Det har verkligen blivit en stor succé och min förhoppning är att öka siffran från 83 procent till 89 procent som vill hålla sin konferens i Stockholm genom att erbjuda ett så bra alternativ som möjligt och kombinera nytta med nöje. Stockholm är en lätt stad att arbeta för, eftersom att den redan har det mesta företagen kan önska handlar mitt arbeta till största del om att lyssna till de enskilda företagens behov och knyta samman en konferens i Stockholm som passar just dem. Vi har flera företag som vi samarbetar med, vilket gör mitt arbete lättare då förtroendet oss emellan stärkts och vi nu kan vara säkra på att även de gör allt för att göra våra kunder nöjda. Samarbete är nyckeln till vår affärsidé och jag hoppas kunna presentera starkare siffror för staden som håller bäst konferenser, just det Stockholm.