poster

Vilken försäljning kan skolklasser utföra

Det finns flera olika metoder att tjäna in pengar till sin förening, klubb eller kanske skolklass. De flesta har nog vid ett eller annat tillfälle stött på ungdomar och barn som säljer kokosbollar eller kakor i syfte att få in pengar till sin klassresa eller någonting åt det håller. Jag satt hemma för ett par dagar sedan och fick verkligen en inblick i vilken försäljning skolklasser och föreningar kan åstadkomma. Till att börja med bör jag tala om att jag inte brukar vara så förtjust när det kommer människor som vill sälja det ena eller andra, och just då, satt jag och tittade på en film jag länge velat se vilket betyder att jag inte för någonting ville bli avbruten i vad jag höll på med. I vilket fall som helst ringde dörrklockan, och jag gick upp för att se vem det var. Det var några barn i 8 års åldern som ville sälja strumpor. Pengarna skulle gå till någonting jag inte minns, men jag har för mig att det var en resa för en klass eller någonting åt det hållet. Skall sanningen fram lyssnade jag inte allt för intensivt, men jag förstod att de samlade in pengar till klassen eller föreningen vilket även jag gjorde för många år sedan. Det räckte som argument för min del och jag behövde strumpor så jag köpte fem par av någon sort som lät bra. Jag tog på mig ett par av dom direkt och satte mig ner för att njuta av filmen. Efter tio minuter kom en klass till och denna gång var det chokladbollar som var på menyn. Visst, tänkte jag. Det kan ju vara gott att ha lite tilltugg till filmen så jag handlade igen. Så fortsatte kvällen och efter att ha sett filmen, hade jag också fått en kartong kakor, ett dussin chokladbollar, fem par strumpor och tio nitlotter. Jag vet att det kanske är dumt att köpa allt folk vill sälja, men skolklasser och föreningar kanske behöver lite tillskott ibland och varför inte hjälpa till om man kan och det faktiskt är sådant man vill ha och behöver.